Nieuwe website en sponsor voor de Castricumse Invalide Sportclub

Algemeen
V.l.n.r. Edwin Steeman, Stef en Thijs Terluin.
V.l.n.r. Edwin Steeman, Stef en Thijs Terluin. (Foto: Pauline Rote Fotografie)

CASTRICUM - Castricumse Invaliden Sportclub (CIS) heeft een nieuwe sponsor en website. Vrijdag 21 januari werd het sponsorcontract getekend door Stef Terluin en Edwin Steeman.

Zwemvereniging CIS kwam in contact met Terluin Webdesign uit Alkmaar om de website te vernieuwen. Dat intensieve contact verliep zo soepel dat er gedacht werd aan een verdere samenwerking. Uiteindelijk werd daarom besloten een sponsorcontract af te sluiten. Naast service en onderhoud aan de website wordt ook een financiële bijdrage geleverd.

Stef en Thijs Terluin: “We vinden de CIS een prachtige vereniging die zich inzet voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken en willen hen daarom graag structureel steunen.”

Zwemmen met getrainde vrijwilligers

Zwemvereniging CIS verzorgt elke week op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in Zwembad De Witte Brug een uurtje zwemmen voor mensen met een beperking. De groep wordt begeleid door enthousiaste en getrainde vrijwilligers.

Er komen hier mensen met een lichte tot een zwaardere beperking. Het kan gaan om rugklachten of gewrichtsproblemen, hartklachten, reuma, longproblemen of om het herstellen na een herseninfarct. Maar ook nemen slechtziende- en slechthorende mensen deel en deelnemers met spierspasmen of het syndroom van Down.

Zwembad De Witte Brug is ingesteld op alle soorten beperkingen, het water heeft een temperatuur van dertig graden en het zwembad is rolstoel- en rollatortoegankelijk. Bij het omkleden kan hulp gegeven worden. Waar gewenst worden deelnemers begeleid bij het ingaan van het bad (dat kan met een tillift of de luie trap) en tijdens het zwemmen. Het merendeel van de leden zwemt zelfstandig.

Wilt u ook zien hoe de nieuwe website van de CIS er uit ziet? Kijk dan op de nieuwe website


V.l.n.r. Gerard Spil, Edwin Steeman, Stef en Thijs Terluin. Foto: Pauline Rote Fotografie.