De chocolade-expert van Castricum

Nieuws
De chocolade-expert van Castricum
De chocolade-expert van Castricum rodi.nl

CASTRICUM - De jonge Castricummer Frans Ploegaert (23) is aan de Hogeschool InHolland te Amsterdam geslaagd voor de opleiding Food Commerce &Technology. Na het verkrijgen van een basiskennis in voedingstechnologie, heeft hij zich het laatste jaar gespecialiseerd in alles rondom cacao & chocolade. Eerst een succesvolle stage bij The Belgian Chocolate Group in België . Hier ontwikkelde hij nieuwe “Francy“ hazelnoot Truffels waarvoor een productielijn is gestart. Daarna een geslaagde afstudeerstage bij Cargill te Wormerveer, waar hij inzicht gaf in het terugdringen van residuen en giftige stoffen in cacaobonen. Chocolade is een heel interessant product, waar vele toepassingen en combinaties met andere producten mogelijk zijn. Achter de verwerking van rauwe cacaobonen tot echte pure chocolade zit een wereld van kennis. Met het behalen van zijn diploma zal Frans zich hier verder in gaan verdiepen. We zijn weer een chocolade-expert rijker! (foto aangeleverd)