Topteams op Johanna's Hof U12 Top Tournament

Algemeen
De finalisten van vorig jaar, BFC en Spartaan'20.
De finalisten van vorig jaar, BFC en Spartaan'20. (Foto: Paul van der Molen)

CASTRICUM - De zevende editie van het Johanna's U12 Top Tournament kent een prachtig affiche. Toernooidirecteur Arthur Oosthoek is zeer in zijn nopjes met de clubs die op 20 april op de velden van FC Castricum zullen strijden om de toernooiwinst. ''We hebben topploegen weten te strikken. Op papier is dit het sterkste deelnemersveld ooit'', blikt Oosthoek vooruit.


Titelverdediger Spartaan'20 komt naar eigen zeggen met een heel sterk team. ''De verwachtingen bij de Rotterdammers zijn hoog'', zegt Oosthoek. ''Dat is niet zo vreemd. Dit team speelt met Onder 11 spelers tegen Onder 13 teams in de eerste klasse en zijn in de najaarscompetitie als derde geëindigd.'' Voor het eerst in de historie van het toernooi wordt er elf tegen elf gespeeld.

De verandering is noodgedwongen. ''We worden nu wel op kosten gejaagd, want we moeten de website aanpassen en een nieuw plaatje laten maken voor de beker'', grapt Oosthoek. In werkelijkheid vond de organisatie van het Johanna's Hof U12 Top Tournament die gedwongen verandering niet bepaald vervelend.

Zoals gewoonlijk vormde de top 100 jeugdopleidingen amateurvoetbal de leidraad. Aan de hand van die lijst heeft de organisatie een shortlist samengesteld. ''Bijna alle ploegen die we benaderden, wilden graag komen. Dat komt enerzijds doordat we een goede naam hebben opgebouwd en anderzijds doordat we nu elf tegen elf spelen.''

Met het vastleggen van Barendrecht, Westlandia en Zeeburgia gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. Oosthoek: ''Deze ploegen zijn vaker benaderd, maar hadden zo hun redenen om niet aan onze uitnodiging gehoor te geven. Nu komen ze graag naar Castricum.''

Naast deze ploegen, FC Castricum en titelverdediger Spartaan'20 bestaat het deelnemersveld uit FC Lisse, HBS, AFC'34, BFC, Fortuna Wormerveer, Quick Boys, Volendam, JEKA, JVOZ en DOVO. ''We wachten nog op de bevestiging van één ploeg, maar we mogen trots zijn op dit sterke deelnemersveld'', aldus Oosthoek.