Ook zij genieten van Kop in de Kas.
Ook zij genieten van Kop in de Kas. ((Foto: RolfvanKoppen))

Kom in de Kas vol wereldse wonderen

HEEMSKERK/CASTRICUM - De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Heemskerk nemen vijf bedrijven deel. Van 11.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. Regio Heemskerk doet voor de 25e keer mee. De opening vindt plaats op zaterdag 6 april om 9.30 uur bij Denneman BV, Strengweg 9C. Rien van Tilburg (Voorzitter Stichtingsbestuur Greenport Noord-Holland Noord en voorzitter college van bestuur Clusius College Castricum) zal een welkomstwoord houden.

Thema van Kom in de Kas 2019 is werelds. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten dit weekend zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. In het gebied worden allemaal unieke producten geteeld bij de verschillende bedrijven: o.a. Nerine, Tulpen, Sneeuwballen, Achillea's, Amaranthus, Ammis, Hortensia's, Viburnum, Violen, Varens en Vaste planten. Ook stelt een loonbedrijf zich open wat gespecialiseerd is in het verhuren van allerlei machines ten behoeve van agrarische werkzaamheden.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Zo is er een bloemenshow te zien van alle lokale producten uit de regio, een tentoonstelling van de Historische Kring Heemskerk, workshops van Groei en Bloei. Leerlingen van verschillende basisscholen schilderen portretten van tuinders die worden tentoongesteld tijdens Kom in de Kas. Voor de kinderen is er een springkussen en kunnen ze pony rijden. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Heemskerk nemen vijf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 en zondag 7 april. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Meer info www.komindekas.nl.

Meer berichten