Koninginnedag 1991.
Koninginnedag 1991. ((Foto: Ad van de Velde))

Tentoonstelling Oud-Castricum Open Monumentenweekend

CASTRICUM - De zomer is weer voorbij en dat betekent dat de expositie 'Groeten uit Castricum en Bakkum' van Oud-Castricum in De Duynkant is beëindigd. Daarvoor in de plaats is op zaterdag 14 en zondag15 september een minstens zo vermakelijke tentoonstelling te bezichtigen in het kader van het Open Monumentenweekend dat landelijk in het teken staat van het thema 'Plekken van plezier'.

Uiteraard raadpleegde Oud-Castricum daarvoor haar beeldbank en vervaardigde 15 grote posters met foto's van onderwerpen als kermis, bioscoop, carnaval, dancings, de ijsbaan, het strand, popfestivals of de vroegere speeltuin aan de Tetburgstraat, waarvan tevens een film uit 1949 te zien is tijdens de openstellingen.

Bezoekje brengen

Redenen genoeg dus om komend weekend een bezoekje te brengen aan het onderkomen van Oud-Castricum aan de Geversweg 1b. Op zaterdag 14 september is De Duynkant geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Zondag kan men daar van 12.30 tot 16.00 uur terecht. De entree is dit weekend voor iedereen gratis.

Vanaf oktober tot eind van het jaar is de nieuwe expositie op de eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen gedurende de gebruikelijke openingstijden. Meer informatie is te vinden op www.oud-castricum.nl.

Meer berichten