Foto: Aangeleverd

Emergo start met Notenkrakers

CASTRICUM - Muziekvereniging Emergo Castricum heeft met de Blazersklas al een plek voor kinderen vanaf 7 jaar. Omdat er steeds meer vragen kwamen van jonge broertjes en zusjes is iets nieuws bedacht: de Notenkrakers.

Voor de jongste kids van Castricum en omgeving

Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen hier in 10 lessen spelenderwijs plezier maken met muziek. Het eigen lijf is het belangrijkste instrument om te kunnen zingen, klappen en stampen. Maar ook kleine blaas- en slagwerkinstrumenten worden gebruikt. Met behulp van kleuren en tekens komen ook het notenschrift en verschillende ritmes voorbij. Na de Notenkrakers kan er gemakkelijk doorgestroomd worden naar de Blazersklas om alle instrumenten van het fanfareorkest te leren kennen.

De lessen van de Notenkrakers vinden plaats in samenwerking met Toonbeeld en de groepjes bestaan uit maximaal 5 kinderen. Juf Pauline van Schagen geeft de lessen op de vrijdagmiddag om 15:30 uur. Het pakket van 10 lessen van 45 minuten kost 112,50 euro.

Als introductie vindt er op zaterdag 9 maart een open les plaats tijdens de Culturele Manifestatie in Castricum. Daar kan kennis gemaakt worden met de juf en de muziekopleidingen van Emergo en Toonbeeld. De workshop is om 15:00 uur in de grote zaal bij Toonbeeld en duurt ongeveer een uur. Iedereen is hier van harte welkom, entree is gratis.

Voor meer informatie of voor aanmelden voor de Notenkrakers kan een e-mail gestuurd naar info@emergo.org of kan telefonisch contact opgenomen worden met Maaike Pannekeet (bestuurslid Jeugd en Opleidingen) via 0251-653231 (na 19:00 uur).

Meer berichten