Runderstoofpot en mihoen meest populaire kant-en-klaarmaaltijden

Partnerbijdrage

REGIO - Liefhebbers van kant-en-klaarmaaltijden eten het liefst runderstoofpot en mihoen. De voornaamste reden om te kiezen voor kant-en-klaar, is tijd overhouden die anders opgaat aan boodschappen doen en koken. Ook gebrek aan inspiratie om elke dag weer een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten is een belangrijke factor. Dit blijkt uit onderzoek van maaltijdservice Uitgekookt.nl.

Van oud Hollands tot hip werelds

Vier gerechten vallen het meest in de smaak, volgens de specialist in het thuisbezorgen van kant-en-klaarmaaltijden. Namelijk runderstoofpot met ovenaardappels en boontjes, mihoen met kipdijfiletstukjes in satésaus, rodekoolschotel met draadjesvlees en lasagne van zalm, spinazie en trostomaatjes. Dit blijkt uit analyse van het bestelgedrag van ruim 150.000 klanten verspreid over heel Nederland, in combinatie met maaltijdbeoordelingen. Deze vier best beoordeelde maaltijden krijgen een gemiddelde beoordeling van een 9,1 door klanten.

Dat lasagne hoog scoort als populaire kant-en-klaarmaaltijd is misschien weinig verrassend, alhoewel het hier gaat om een niet alledaagse variant. Draadjesvlees en runderstoofpot is minder gebruikelijk. Uitgekookt eigenaar Johan: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen altijd lekker en gezond kan eten. Daarom staan er elke week 26 andere gezonde kant-en-klaarmaaltijden op ons menu die we bij mensen thuis bezorgen. Van oud Hollands tot hip werelds.” Tijdbesparing blijkt de voornaamste reden om te kiezen voor gezonde kant-en-klaarmaaltijden. Johan: “Onze maaltijden zitten boordevol groenten en andere belangrijke voedingsstoffen en we laten onnodige toevoegingen zoals teveel zout of suiker achterwege.”

4 best beoordeelde maaltijden

Om iedereen kennis te laten maken met de vier best beoordeelde maaltijden zet de maaltijdservice ze de hele maand op hun verder wekelijks wisselende weekmenu. Nieuwe klanten bestellen de vier maaltijden samen voor maar €15. *Onderzoek in opdracht van Uitgekookt onder een representatieve groep Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar, die verantwoordelijk zijn voor het avondeten in hun huishouden.
Zie voor meer informatie Uitgekookt.nl. Gratis gekoeld en thuis bezorgt huis bezorgd. In 4 minuten op tafel. Ook lekker & gezond eten? Bestel via: 085-0190066.