VIDEO

Kunstenaars CEK bij Geesterduin

Cultuur

CASTRICUM - Het is al een tijdje aan de gang: Castricumse Etalage Kunst (CEK). De hele zomer kan het winkelend publiek genieten van beeldende kunst in de etalages van een groot aantal Castricumse winkels. Schilderijen, beelden, recyclekunst, en veel meer. 

Te zien zijn kunstenaars die politieke statements maken of een kunstenares die zich verdiept heeft in genetische manipulatie. Anderen laten meer intuïtief werk zien en laten het aan de verbeelding van de kijkers over, in de hoop dat zij er ook plezier aan beleven. Kunstenares en initiatiefneemster Mieke Hofman-Rozing brengt de CEK in een aantal video’s in beeld. Ze interviewt wekelijks deelnemers en vraagt hen het hemd van het lijf. Alle filmpjes zijn als eerste te bekijken op onze Facebookpagina Rodi Castricum.  

Deze week sprak Mieke de volgende kunstenaars:

Margriet Schadeetoont werk bij Mooi parfumerie, Etos, Nice 2 Have en Blue World. Diny de Jong  toont werk bij Trendleder en op het Kooiplein bij het Rode Kruis gebouw en Koos de Kapper/Reijnders. Esther Burgering (estherburgering@live.nl) exposeert bij Snackbar Geesterduin, Intercity Boutiques en op de Dorpsstraat bij Aldor Verlichting, TUUT TUUT en bij Bakker .

 Anneke Dekkers exposeert bij  opticien Moen , op de Dorpsstraat bij Frank Boske en bij Dieris

Het jongetje dat door het beeld rent heet Efe Cemen en is bijna 12. “Kom ik dan op de TV?”, was zijn spontane reactie.

Videostill van Mieke Rozing van CEK.
Kunstenares Margriet Schadee vertelt over haar werk.