Kerstconcert met Projectkoor Castricum, meld je aan

Cultuur
Projectkoor Castricum in actie.
Projectkoor Castricum in actie. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM/LIMMEN - Nadat het Projectkoor Castricum noodgedwongen door de Corona het afgelopen jaar geen projecten/-concerten kon organiseren is het verheugend dat thans weer een sprankelend kerstconcert in de planning is. Het Projectkoor heeft sinds 2010 al diverse succesvolle projecten gerealiseerd zoals zeven uitverkochte kerstconcerten en vier bijzondere projecten in het voorjaar. 

Repetities vinden zes weken lang plaats vanaf zaterdag 13 november.

Gewoonlijk wordt dit Projectkoor gevormd door deelnemers uit de hele regio: Heemskerk, Beverwijk, Alkmaar, Bergen, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Akersloot en Castricum. Ook voor het aanstaande Kerstproject/-concert is weer een gevarieerd repertoire samengesteld met composities van ondermeer Mozart, Saint Saens, John Rutter en anderen. 

Tijdens de afgelopen jaren zijn meerdere Dvd’s en Cd’s van deze concerten verschenen waarvoor de bekende Ed Taylor (Beverwijk) en zijn filmcrew verantwoordelijk is.

Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider. Naast zijn taak als docent bij de Muziekschool Uitgeest en elders is hij ook de muzikaal leider van het koor Take it Easy (Beverwijk). Dirigent is Cees Brugman. Gedurende vele jaren was hij dirigent van bekende orkesten en koren waarmee hij concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland evenals voor radio en televisie. Thans is hij actief als dirigent, arrangeur en muziekrecensent. Tijdens de laatste jaren heeft hij succesvol projectkoren geleid in Castricum, Limmen en Heiloo.

Repetities vinden zes weken lang plaats vanaf zaterdag 13 november in de Protestantse Kerk Limmen (naast de Hortus) van 10.00 tot 12.30 uur. 

Uitvoering: zondag 19 december in de Protestantse Kerk Castricum (de Dorpskerk) om 14.30 uur.

Medewerking wordt verleend door drie gastsolisten: Walther Deubel (tenor), Andrine Stal (fluit) en Johan Breetveld (cornet)..

De kosten per deelnemer bedraagt 50 euro. Belangstellenden kunnen zich (voor 15 oktober) aanmelden via www.projectkoor-castricum.nl Eventuele verdere informatie: PrcKoor@gmail.com