Vogelexcursies tijdens Nationale Vogelweek

  Nieuws
De vogelexcursies zijn tot en met 20 mei. (Foto: Cees Baart)
De vogelexcursies zijn tot en met 20 mei. (Foto: Cees Baart) (rodi.nl)

REGIO - Van 12 tot en met 20 mei organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Dit doen ze samen met de Vogelwerkgroepen in Nederland. Iedereen kan tijdens deze week de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De excursies zijn laagdrempelig van opzet.

Het doel van deze excursies is om deelnemers veel uitleg te geven over hoe je vogels kunt zien, welke vogels het zijn en hoe je ze kunt herkennen. In deze regio organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland op verschillende plekken excursies. Alle excursies duren ongeveer anderhalf uur en zijn op één na allemaal te voet. Aanmelden is niet nodig en de excursies zijn gratis.
Op 12 mei is er een excursie rond het duingebied van het bezoekerscentrum De Hoep om 9.00 uur. Verzamelen voor de ingang van De Hoep. Dit is een wandelexcursie, speciaal aangepast voor kinderen vanaf 10 jaar met hun ouders of grootouders. Dezelfde dag is er om 19 .00 uur een excursie op landgoed Marquette. Verzamelen op de parkeerplaats van het Landgoed. Dit is een wandelexcursie.
Op dinsdag 15 mei een excursie in de Castricummer polder om 19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij sporthal De Bloemen. Deze excursie is met de fiets. Dan volgt op 16 mei een excursie in Egmond-Binnen om 19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats PWN, rechts voor gasterij Nieuw Westert. Dit is een wandelexcursie. Op 17 mei om 09.00 uur een excursie door de duinen bij Bakkum, verzamelen op de parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.
Tenslotte nogmaals een excursie in Bakkum diezelfde dag om 19.00 uur, ook dan verzamelen op de parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie. Neem voor verdere informatie contact op met Cees Baart via nummer 06 43677458. De excursieleiders van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland onderstrepen natuurlijk de slogan: “Ga mee op een van vogelexcursies en ontdek de prachtige natuur van Nederland”.

Meer berichten