Mirjam Rotenstreich bij Boekhandel Laan

  Nieuws
Auteur Mirjam Rotenstreich. (foto Romy van Leeuwen)
Auteur Mirjam Rotenstreich. (foto Romy van Leeuwen) (rodi.nl)

CASTRICUM – Onlangs is Tonio’s blik, een aangrijpend foto-memoir en een uniek portret van Tonio van der Heijden verschenen. Zondag 27 mei gaat auteur Mirjam Rotenstreich bij Boekhandel Laan in Castricum in gesprek over de totstandkoming van het boek. De lezing (gratis toegang) begint om 14.00 uur.
Mirjam Rotenstreich (1959) is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze samen met haar man, Adri (A.F.Th.) van der Heijden, nog steeds woont. Hij publiceerde de requiem roman Tonio (2011) gewijd aan hun gestorven zoon. In 2016 werd het boek verfilmd door Paula van der Oest. Mirjam schreef verschillende succesvolle romans.
Tonio van der Heijden was een enthousiast fotograaf. Drie jaar na zijn dood besloot Mirjam Rotenstreich het beeldarchief van haar jonggestorven zoon te openen. Er bleek een hoofdrol weggelegd voor zijn twee Noorse boskatten, Tygo en Tasha. Het idee dat zij exact hetzelfde zag als Tonio destijds op het moment dat hij afdrukte, ontroerde en fascineerde haar. Ze ontdekte in de foto’s de aanzet tot een verhaal. Een verhaal dat ze zelf af moest maken. Mirjam neemt je mee op reis door het oog van Tonio’s camera. Waarom koos hij voor bepaalde situaties, details en composities? Tegelijkertijd maakt deze verkenning veel los: persoonlijke ontboezemingen, intieme herinneringen – zowel droevige als grappige – en ja: ook een voorzichtig optimisme over de toekomst.
Tonio’s blik (€ 19,99) is verschenen bij uitgeverij Pepper Books. De middag bij Boekhandel Laan (Burgemeester Mooijstraat 19, Castricum) begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Meer berichten