Italiaanse taalreis in Cagliari

  Nieuws
(foto: Maura Mattana)
(foto: Maura Mattana) (rodi.nl)

CASTRICUM - Voor de vijfde keer op rij is een grote groep cursisten van La dolce lingua, taalschool Italiaans in Castricum weer op taal- en cultuurreis geweest in Italië. Dit jaar was de bestemming Cagliari, hoofdstad van het eiland Sardinië.
De start van de week werd gevierd bij Cucina.eat, een restaurant waar de cursisten aan een U-vormige bar om de koks heen zaten die aan het kook-eiland in het midden de heerlijkste Sardijnse gerechten klaarmaakten. De volgende ochtend gingen de Italiaanse taallessen van start bij taalschool L’Accademia. De deelnemers kregen op hun eigen niveau in kleine groepjes les. Tussendoor was er tijd voor een ‘pausa caffè’ bij een bar in de buurt. De cursisten hadden zelf ook direct hun eigen stam-adresjes voor lunch of aperitief waar ze hartelijk werden ontvangen, te meer omdat ze ook buiten schooltijd enthousiast Italiaans bleven praten.
Op dinsdag vierde de groep ‘La festa di Sant’Efisio’ mee. Dit belangrijkste religieuze feest van Sardinië bestaat uit een enorme optocht van versierde ossenkarren en Sardijnen in de prachtigste klederdracht uit alle streken van het eiland. Aan het einde van de stoet volgt de heilige Efisius, nadat eerst de straten zijn bestrooid met ‘ramadura’, veelkleurige rozenblaadjes.
De cursisten maakten ook excursies buiten de stad, naar de Nuraghische vesting bij Barumini en naar Nora waar op een landtong in zee de stadse opgravingen van de eeuwenoude culturen van de Feniciërs, Puniërs en Romeinen te zien zijn.
Ook een bezoek aan San Sperate stond op het programma. In dit dorpje, beroemd om zijn muurschilderingen, bezocht de groep de klankbeeldentuin van beeldhouwer Pinuccio Sciola en raakte betoverd door de muziek van de reuzenstenen. De week boordevol indrukken werd afgesloten met een rijke Sardijnse maaltijd en wijn van Argiolas. Voor volgend jaar staat een taal- en cultuurweek naar Matera in Basilicata op het programma.

Meer berichten