Dichters en rappers op North Sea Poetry

  Nieuws
Er valt op North Sea Poetry ook genoeg te lachen. (Foto aangeleverd)
Er valt op North Sea Poetry ook genoeg te lachen. (Foto aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Dat is nog niet eerder gedaan. Dichters en rappers die samen een performance geven. Bij North Sea Poetry gebeurt het. Op zaterdag 26 mei in Castricum. De organisatoren noemen hun zevende editie een ‘wilde mix van woordkunst’. Herkenbaar North Sea Poetry, het poëzie-evenement dat het experiment aandurft, niet in hokjes denkt en altijd voor verrassingen zorgt. Ook de eventlocatie is weer ongewoon: een voormalig ketelhuis van ggz-instelling Dijk en Duin.
Op 26 mei staat er bij North Sea Poetry een mix van zeer uiteenlopende woordkunstenaars uit Nederland en België op het podium. Zijn elders dichtkunst, spoken word en rap nog gescheiden werelden, zo niet bij North Sea Poetry. De avontuurlijke poëzieclub brengt ze bij elkaar vanuit de gedachte dat dichters, rappers en spokenwordartiesten tot een en dezelfde woordkunstfamilie behoren. Dat je ze allemaal tot de literaire voordrachtskunst kunt rekenen.
Om dit extra te beklemtonen, vroeg North Sea Poetry een aantal woordkunstenaars om ook samen een performance te doen en er speciaal een tekst voor te schrijven. Op 26 mei treden dichter Thomas Möhlmann en rapper Elten Kien gezamenlijk aan. Dat doen ook spokenwordfenomeen Babs Gons en slamdichter Daan Doesborgh. De Vlaamse dichteres Carmien Michels komt voor het voetlicht met de rappers Engel & Just.
Er valt op North Sea Poetry ook genoeg te lachen. Dat wordt geregeld door de altijd geestige Utrechtse dichter Ingmar Heytze en het hilarische Vlaamse podiumbeest Andy Fierens.
North Sea Poetry start vanaf 16.00 uur met een gratis middagprogramma op het terras van restaurant De Oude Keuken en omgeving. Er zijn poëzieacts en muziekoptredens. Om 17.00 uur is er Vlaamse set. De avondshow in het Ketelhuis begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Voor de show geldt reserveren. Een ticket kost € 16,-. Voor meer info en tickets: www.northseapoetry.nl.

Meer berichten