Kindervoorstelling Aadje Piraatje

  Nieuws
De poster van 'Aadje Piraatje'. (foto aangeleverd)
De poster van 'Aadje Piraatje'. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM - In theater Koningsduyn in Castricum speelt op zondag 27 mei Ton Meijer de kindervoorstelling Aadje Piraatje. De voorstellingen over Aadje Piraatje zijn gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma en wordt georganiseerd door Toonbeeld.
Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. “Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeen oefening op de muziek van Richard Wagner”, aldus Ton.
Het eerste verhaal dat Ton zingt gaat over het knippen van Aadje zijn haren. Iedereen mag tijdens het lied de haren van zijn buren knippen. Daarna volgt het dramatisch hoogtepunt, want Aadje is ziek en zal een heel vies drankje moeten drinken om er weer bovenop te komen.
Nadat Ton dit drankje heeft gedronken is het de beurt aan de kinderen in de zaal om te spelen dat ze hoofdpijn hebben en op het toneel een glaasje zaagvissen maagzuur te drinken. Hierna gaan we op zoek naar een schat, maar komt Aadje al snel onder het zand terecht. Aan het slot van de voorstelling spelen de kinderen op het toneel een scene na uit 'De scheepsjongens van Bontekoe'.
De voorstelling begint om 15.30 uur en de toegang bedraagt € 8,50 Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv.

Meer berichten