Genieten van Kunstfietsroute Castricum - Beelden, foto's, textiel, schilderijen en objecten te bewonderen

  Nieuws
Het wordt weer genieten tijdens de Kunstfietsroute. (foto aangeleverd)
Het wordt weer genieten tijdens de Kunstfietsroute. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM - Genieten van kunstuitingen van meer dan zeventig deelnemers in diverse disciplines: beelden, foto’s, keramiek, textiel, schilderijen en objecten. Op 25 adressen is 'deze Kunstfietsroute Castricum' te zien, in het weekend van 2 en 3 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 3 juni is er op alle locaties live muziek of poëzie.
Op de centrale expositie is in Geesterhage, (Cultureel Centrum, Geesterduinweg 3 in Castricum) van vrijdag 18 mei tot en met zondag 17 juni een overzicht te zien van wat er op de stops getoond wordt. Zo kun je een indruk krijgen van het werk van de deelnemers. Geesterhage is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur.
De officiële opening door burgemeester Mans vindt plaats in het Cultureel Centrum Geesterhage. Daar wordt op 1 juni de spits afgebeten met een docentenconcert van Toonbeeld gegeven in de foyer. Dit concert begint om 20.00 uur. Dit jaar zijn er weer nieuwe locaties en nieuwe deelnemers. Opvallend is een toename van exposanten met keramiek.
Tijdens de Kunstfietsroute zijn de ateliers van Perspectief aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 in Bakkum omgetoverd tot een expositieruimte waar schilderijen, etsen, keramiek, beeldhouwwerken en glasobjecten te bewonderen zijn. Evenals vorige jaren staat er dit jaar weer een portrettengallerij centraal van een bekende Castricummer die bij Perspectief model heeft gezeten.
Dit jaar is dat de inmiddels 85- jarige boer Siem Mooij uit Bakkum. Wie kent hem niet, deze ondanks zijn reeds gevorderde leeftijd nog steeds vitale dorpsgenoot. Op zaterdag 2 juni om 10.30 uur komt boer Mooij de Perspectief-tentoonstelling openen door middel van het uitkiezen van zijn favoriete 'Siem-kunstwerk'. Zondag 3 juni komt Hans Laduc met zijn virtuoos gitaarspel de sfeer verhogen.
Bij Bakker 'de snoepwinkel voor kunstenaars' aan de Dorpsstraat 102 is er ook veel te zien. Hier exposeren verschillende kunstenaars, Laura Wanst, Wendy Stet, Ton Revers, Karin Zomerdijk, Kim Rotteveel en de schilderdames en heer van www.schilderdames.nl. Op zondag 3 juni om 11.00 uur wordt de speciale clownsexpositie geopend door clown Alfredo. De muziek wordt op zondag verzorgd door Pip Alblas, bekend van the Voice. Bij Bakker is een gezellige stop tijdens de Kunstfietsroute, je bent hier welkom voor een hapje en een drankje.
Meer info: www.kunstfietsroutecastricum.nl.

Meer berichten