Trotse Lisa naar WK voetbal in Moskou - Twaalfjarige Castricumse doet mee aan Football for Friendship

  Nieuws
Lisa Stengs is bijzonder trots dat zij is uitgekozen. (Foto: aangeleverd)
Lisa Stengs is bijzonder trots dat zij is uitgekozen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM - Het Nederlands elftal gaat niet naar het WK voetbal in Rusland, de 12-jarige Lisa Stengs uit Castricum echter wel. Het talentje van VV Alkmaar en scholiere van het Willem Blaeu vertegenwoordigt Nederland als voetbalster bij het WK-voetbaltoernooi Football for Friendship. Dit evenement duurt van 8 tot 15 juni in Moskou. Ook een bezoek aan de openingswedstrijd van het FIFA WK voetbal maakt deel uit van het programma.
Geen topspelers als Arjen Robben, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum te bewonderen van het grote Oranje bij 's werelds grootste voetbalspektakel. Wel dus Lisa Stengs die er ongelooflijk veel zin in heeft. Lisa is bijzonder trots en gelukkig dat zij is uitgekozen om mee te gaan naar de Russische hoofdstad. Dit jaar wordt Football for Friendship door organisator Gazprom grootser aangepakt dan ooit. Kinderen uit maar liefst 211 landen reizen af om deel te nemen. Behalve voetballers en voetbalsters, reist er namens alle landen ook een ‘junior reporter’ mee. Voor Nederland is dat de 12-jarige Jesse Mosch.
Omdat Football for Friendship een educatieve functie heeft, krijgt iedere editie een thema mee. Dit jaar staat de week in het teken van dieren uit het werelddeel Oceanië. Zo zijn de teams genoemd naar dieren die in dat continent voorkomen. Lisa is ingedeeld in het team King Cobra, samen met een keeper uit Montenegro en spelers uit de landen Djibouti, Guam, Namibië en Bhutan en een jonge coach uit Botswana.
Lisa zal drie dagen trainen op het complex van Spartak Moskou. Op dag 4 volgt het WK Football for Friendship. Dag 5 staat in het teken van een internationaal kinderforum en op dag 6 het bezoek aan de openingswedstrijd van het WK, tussen Rusland en Saoedi-Arabië.

Meer berichten