Bijeenkomst over cultuurhistorie in Noord-Kennemerland

  Nieuws
(Foto: Peter Mol – Landschap Noord-Holland)
(Foto: Peter Mol – Landschap Noord-Holland) (rodi.nl)

CASTRICUM - Landschap Noord-Holland, Landerade en MOOI Noord-Holland geven dinsdag 26 juni een lezing over het landschap van Castricum.
Sprekers zijn historisch-geograaf Edwin Raap van Landschap Noord-Holland, ervenadviseur Filippien Koornneef van Landerade advies, ervenconsulent Marlous Ruiter van MOOI Noord-Holland en Jos Teeuwisse van Stichting Oer-IJ. De voorzitter tijdens deze avond is Henk Baas, hoofd landschap van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De historische verenigingen van Castricum en Heiloo en de Stichting Alkmaardermeeromgeving nodigen mede uit. Tenslotte is er aandacht voor de actie ‘Red de Stolp’.

Zelf ontwerpen

Er is speciale aandacht voor het Ervenhandboek Castricum, het agrarische erfgoed. De sprekers lichten dit toe hoe een streekeigen erf ingericht kan worden. Deelnemers krijgen niet alleen informatie, ze worden ook uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. Ze gaan in groepjes zelf een toekomstbestendig streekeigen erf ontwerpen.
Handboek cadeau

De avond is interessant voor iedereen die landschap en erfgoed een warm hart toedraagt. Na afloop krijgen alle aanwezigen een exemplaar cadeau van het handboek ‘Ontwerp uw eigen erf in Castricum’ (zolang de voorraad strekt). De bijeenkomst vindt plaats in het Huis van Hilde, Westerplein 6, 1901 NA Castricum. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Meer berichten