Hildes Vakantiehuis geopend!

Nieuws
(Foto: Huis van Hilde)
(Foto: Huis van Hilde) rodi.nl

CASTRICUM - Hilde verwelkomt bezoekers in haar huis deze zomer met ‘Hildes Vakantiehuis’, een activiteitenprogramma van dag tot dag voor alle leeftijden. Er is er van alles te beleven rond de tentoonstelling ‘Sporen onder het Staal’, waaronder een speurroute, een quiz en een metaaldetectiespel voor kinderen.
In de nieuwe, gratis toegankelijke Vondst van de Maand is een schatvondst van zilver en goud uit Alkmaar te bewonderen. Nieuw is ook Hildes Knapzak, te verkrijgen in het museumcafé en vol met lekkers voor een picknick in Hildes tuin of in de duinen.
Voor kinderen is het elke vakantiedag feest in het archeologiecentrum, of je nu van knutselen houdt, liever met stoepkrijt een kunstwerk maakt of lekkere koekjes bakt. Er zijn voorstellingen poppentheater en je kunt aan het werk met architectuurfotografie. In de ArcheoHotspot kunnen volwassenen en kinderen het archeologisch werk zelf ervaren. Kinderen vermaken zich ook in de interactieve zandbak of met een Archeogame; veel activiteiten zijn gratis na entree.

(Foto: Huis van Hilde)