Wie helpt vluchtelingen in Castricum?

  Nieuws
Wie wil vluchtelingen helpen bij het leren Nederlands spreken of voorlezen aan hun kinderen? (foto aangeleverd0
Wie wil vluchtelingen helpen bij het leren Nederlands spreken of voorlezen aan hun kinderen? (foto aangeleverd0 (rodi.nl)

CASTRICUM - Het zal je maar gebeuren, dat je huis en haard moet verlaten om in een volkomen vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten om vluchtelingen te helpen integreren.
Maar dit team van vrijwilligers kan versterking gebruiken. Wie wil vluchtelingen helpen bij het leren Nederlands spreken of voorlezen aan hun kinderen, of hen leren fietsen of hen ondersteunen bij hun administratie? Het grote voordeel van dit vrijwilligerswerk is dat de werkzaamheden aangepast kunnen worden aan de eigen agenda. Tijdstip, locatie en frequentie van de ondersteuning worden door de vrijwilliger en de deelnemer onderling geregeld.
Daarnaast bied Welzijn begeleiding en deskundigheidsbevordering. Wie belangstelling heeft vrijwilliger te worden kan contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijn Castricum, tel. 0251 – 65 65 62 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl. Men kan ook een kijkje nemen op de website www.vrijwilligerswerkcastricum.nl.

Lees ook

Meer berichten