Bosuilenexcursie voor de jeugd

  Nieuws

CASTRICUM - De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert vrijdagavond 13 januari een avondexcursie voor jongeren. De bedoeling van deze excursie is om bosuilen waar te nemen.
Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Bij de excursie bootst de uilenroeper Arend de Jong het geluid van de Bosuilen na. Als het goed is antwoorden de bosuilen en laten zij zich even zien. Dat is altijd reuze spannend. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij zo inzicht in hoe het met de bosuilen gaat.
Jongeren en hun begeleiders worden van harte uitgenodigd om aan de excursie deel te nemen. Vrijdagavond 13 januari wordt er verzameld bij de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk. De excursie begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursie is niet nodig en aan de excursie zijn geen kosten verbonden.
Als er jongeren zijn die tien jaar zijn of ouder zijn, graag buiten zijn en naar vogels kijken, dan kunnen zij aan het eind van de excursie bij de excursieleiders een flyer van de jeugdvogelclub vragen. Hierin staat hoe een aanmelding voor de jongerenexcursies van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in zijn werk gaat. Jongeren die zich aanmelden worden hierna via e-mail uitgenodigd voor volgende excursies, die één keer per maand worden georganiseerd. De deelname aan die excursies is gratis.
Jongeren die zich opgeven als jeugdlid van de vogelwerkgroep betalen € 5,00 contributie per jaar.
Wie meer informatie over deze of over volgende excursies wenst, kan contact opnemen met Cees Baart 06-43677458, coördinator van de Jeugdvogelclub. Er kan natuurlijk ook even worden gekeken op de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland kijken: http://www.vwgmidden-kennemerland.nl.

Meer berichten