Lezersreacties bioscoop Corso

Politiek
Corso bioscoop aan dorpsstraat 70.
Corso bioscoop aan dorpsstraat 70. (Foto: Yvette van der Does)

CASTRICUM - Wij zijn blij met persberichten die wij van onze lezers ontvangen, maar even blij zijn we met reacties op onze artikelen. De volgende reacties ontvingen wij naar aanleiding van het artikel over de toekomstige locatie van bioscoop Corso.

Jan Jacob Commijs liet weten het helemaal niet eens te zijn met het gebruik van de Maranathakerk als Corsobioscoop: “Waarom kan Corso niet gewoon in het oude gebouw blijven? Dat is wat iedereen het liefste wil. Behalve Erik Weel natuurlijk. Die wil een mooie, grote, nieuwe bioscoop. De projectoren hebben niet het eeuwige leven, zegt hij. Mijn idee is dat hij nieuwe koopt. Waarom een nieuwe auto kopen als bij de oude het asbakje vol is? We moeten niet een nieuw bioscoopgebouw hebben maar een nieuwe bioscoopeigenaar; eentje zonder grootheidswaanzin. Is het oude Corso echt niet rendabel meer - wat ik beslist niet geloof , dat wil Erik Weel ons doen geloven - dan kan er met behulp van vrijwilligers een filmhuis van gemaakt worden. Werkt ook prima bij de Zwarte Schuur in Bergen. En voor de Maranathakerk zijn goede andere bestemmingen te vinden, zoals de dokterspraktijk die eerder genoemd werd.”

Hennie Vermeulen -Krom reageerde met: “De Corso bioscoop mag wat mij betreft op de locatie van de Maranathakerk komen. Het is heel wenselijk de de bioscoop in Castricum behouden blijft.”

Marjan Smoor is ook voorstander van de Corso op de locatie van de kerk: “Ik ben voorstander om Corso de Maranathaketk te laten kopen. Ik vind het schandalig hoe de gemeente hiermee omgaat. Met andere woorden, niet meewerkt ...”

Peter Sibinga schrijft: “Ja, ik vind ook dat Corso moet blijven. Het is al sinds jaren een zeer waardevolle aanwinst voor het horeca- en winkelaanbod hier. Het zou doodzonde zijn als het zou verdwijnen.”

Edith Sibinga reageert met: “Sinds ruim dertig jaar woon ik in Castricum; weliswaar dus geen ‘echte’ Castricummer, maar behoorlijk genesteld hier. Al die jaren kom ik, zeer regelmatig, naar ‘onze’ Corso, voor een avondje of middagje uit. Alleen, met partner of kinderen, met vrienden: elke week even kijken wat het filmaanbod is, altijd zeer divers, van blockbusters naar arthouse films. Ik heb de verschillende eigenaren leren kennen, evenals het personeel. En al die jaren is het altijd even genoeglijk geweest, een filmpje kijken in het dorp, in een bioscoop die voelt als je eigen huiskamer. Inmiddels ben ik onderdeel van het bestuur van CineCast, het filmhuis dat uiteraard haar films in Corso vertoont en lid van de actiegroep CorsoMoetBlijven, opgericht toen Corso dreigde te verdwijnen. Dus: ben ik voorstander van Corso op de plek van de Maranathakerk? Ik ben gewoon een voorstander van Corso, punt en waar dan ook. Het kan toch niet zo zijn dat wij het toestaan dat zo’n uniek filmtheater uit onze gemeente gaat verdwijnen?”