Doe mee aan sport- en Vitaliteitsdebat door Platform Sport

Politiek
Debatleider Marijn de Vries, oud wielrenster en TV-presentatrice.
Debatleider Marijn de Vries, oud wielrenster en TV-presentatrice. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voordat de verkiezingen plaatsvinden gaan de lokale politieke partijen regelmatig in debat over de verschillende onderwerpen die van belang zijn in onze samenleving.

Corona heeft duidelijk gemaakt dat het lichamelijk welzijn van de bevolking van grote invloed is op de geestelijke gezondheid en van belang is in de strijd tegen allerlei ziekten en kwalen. Reden voor het platform sport om een debatavond te organiseren over de sportbeleving in Castricum en hoe te komen tot een meer vitalere samenleving. Hoe gaat de politiek de bevolking ondersteunen bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl.

Publiek kan reageren

Dat gaat het platform sport doen aan de hand van een aantal stellingen waarop partijen en publiek kunnen reageren.

De avond zal bestaan uit een openingswoord van Peter van Splunter, voorzitter van het platform sport. Deze geeft het stokje door aan de debatleider Marijn de Vries, oud wielrenster en TV-presentatrice. Zij zal het woord geven aan de huidige wethouder Sport alvorens elke partij een pitch van 2 minuten mag houden over hun partijprogramma in relatie tot Sport & Vitaliteit.

Daarna komen er een aantal stellingen aan bod die betrekking hebben op onze gemeente en waar de partijen hun mening over gaan geven. Natuurlijk wordt ook het publiek hierbij betrokken, daar waar mogelijk kunnen zij hun vraag over de stelling aan de panelleden voorleggen.

Debatavond in gemeentehuis

De debatavond wordt woensdag 9 februari gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 19.30 uur. Inloop 19.15 uur. Een ieder die bij het debat aanwezig wil zijn kan dat kenbaar maken via fam.castricum@ziggo.nl