Vitesse start nieuwe seizoen prima

Vitesse in actie tegen KFC.
Vitesse in actie tegen KFC. Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Het eerste thuisduel tegen KFC moest afgelopen zondag duidelijkheid geven over hoever het team van het nieuwe trainersduo Arjan de Zeeuw / Pim Touber er voor zou staan. In een matig duel trok Vitesse met twee goals in de laatste tien minuten aan het langste eind.

door Henny Reijnders

In de vijfde minuut was de eerste grote kans voor Jort Kaandorp maar zijn te zwakke inzet belandde recht in de handen van de keeper. Ook daarna ontstonden nog wat mogelijkheden voor de thuisclub. Daarna was het de beurt aan KFC. Nadat Tom Laan in de twaalfde minuut nog reddend moest optreden, was het een paar minuten later alsnog raak. Lang duurde dat niet. Uit een van de weinige goede corners voor rust kopte spits Nick van de Ven in de eenentwintigste minuut de bal keihard in de touwen: 1-1

Meteen na rust drong KFC de thuisploeg in de verdediging, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Lang duurde dat niet want Vitesse nam het initiatief volledig over. Mats Laan veroverde in de 81e minuut de bal net over de middenlijn en wist Joey van Esveld op rechts te bereiken. Die speelde zich vrij en zijn voorzet werd ingetikt door Martijn Kuijs. Vijf minuten later werd KFC met een prima aanval over links zoek gespeeld maar voordat de trekker kon worden overgehaald werd een overtreding voor het doel bestraft met een penalty. En dat zorgde voor de 1e competitietreffer van Jort Kaandorp. Dat werd ook de einduitslag.