IJsclub Akersloot blijft schaatsen, maar gaat ook fietsen

Sport
In plaats van schaatsen kunnen kinderen les krijgen op een MTB.
In plaats van schaatsen kunnen kinderen les krijgen op een MTB. (Foto: Jaco Langeveld)

AKERSLOOT/ALKMAAR  - Het schaatsen en de lessen van het jeugdschaatsen zijn in verband met de coronamaatregelen niet meer elke week mogelijk, maar IJsclub Akersloot heeft niet zitten Netflixen en heeft een oplossing gevonden. Om de schaatsjeugd van de IJsclub Akersloot sportief te vermaken is er nu om de veertien dagen geschaatst. In de week dat er niet wordt geschaatst worden voorlopig mountainbike-lessen gegeven. De MTB-lessen worden gegeven aan de Boschweg bij KPBiking in Akersloot.

Voor kinderen die geen mountainbike hebben zijn er fietsen te leen. De start is om 13.00 uur, kom op tijd in verband met de uitleen van spullen. De organisatie is aanwezig vanaf 12.45 uur.

De schaatslessen zijn zaterdag 30 januari om 9.45 uur,13 en 27 februari en 13 maart van 10.10 uur tot 11.55 uur (omgekleed en klaar) bij Sportcomplex De Meent in Alkmaar. De MTB-lessen zijn op zaterdag 6 februari, 20 februari, 6 maart op de MTB-baan aan de Boschweg, om 13.00 uur, met fiets/helm. 

Secretaris Jako Langeveld: “We hopen veel kinderen een leuke dag te bezorgen, ondanks die vreselijke corona maken we er toch een leuk seizoen van!” Aanmelden kan via ijsclubakersloot@outlook.com 

Adres Sportcomplex De Meent: Terborchlaan 301 in Alkmaar. Tel.: 072-5489307, info@alkmaarsport.nl