Nationale Voetbaldag: Oranje activiteiten bij Sportcomplex Cloppenburch

Sport
Eveline, Quint en Lis zijn de overburen van Meervogels'31 en supporters van Oranje.
Eveline, Quint en Lis zijn de overburen van Meervogels'31 en supporters van Oranje. (Foto: Yvette van der Does)

AKERSLOOT - Zaterdag wordt een Nationale Voetbaldag met EK-thema gehouden. Na een pittig jaar staan op deze dag voetbalverenigingen schouder aan schouder. Ook Meervogels ‘31 doen mee met deze speciale KNVB/Oranjefonds-activiteit voor de jeugd. Sportcomplex Cloppenburch kleurt straks hopelijk helemaal Oranje. Het weer ziet er goed uit voor komend weekend, de Meervogels ‘31 hebben heel veel zin in de sportieve dag met volop spellen en voetbalwedstrijden. 

De jeugd van de Meervogels ‘31 kunnen wel wat extra support gebruiken na een lastige periode met Corona. De dag met volop sportieve teamspellen, met zelfs een grote waterbaan, wordt voor de jonge spelers en de oudere jeugd een echt spektakel. Zelfs de brandweer komt zo goed als zeker even langs op het sportpark.  Jeugdvoorzitter Fred Zorge: “We hebben al heel veel aanmeldingen binnen. Rond de 152. Het wordt echt een leuke dag als we allemaal echt in het Oranje komen. Inschrijven kan vandaag nog dus vraag je buurjongen of vriendinnetje mee en kom zaterdag om 9.45 uur uitgedost naar Sportcomplex Cloppenburch.”

De Meervogels ‘31 houden de activiteiten voor leden van 6 tot 19 jaar. Niet-leden zijn meer dan welkom om deel te nemen in het team van hun vrienden. De vrijwilligers van de club zijn in grote getalen aanwezig om de jeugdteams te begeleiden tijdens de spellen.  

Zorge over het EK: “We zijn allemaal nog wat terughoudend wat betreft ons Nederlands elftal, maar het zou zomaar kunnen dat, als we er negatief ingaan, ze zomaar eens verrassend hoog eindigen.”

De tekst loopt door onder de foto


Het programma ziet er als volgt uit:

9.45 uur         verzamelen voor de Oranje sportdag voor de jeugd t/m 11 jaar (categorie mini’s t/m O11). 

10.00 uur         start van diverse activiteiten met een openingswoord door de jeugdvoorzitter.  Alles vindt plaats onder begeleidingen in kleine                         groepjes.

12:30 uur         einde ochtendprogramma.

 13:15 uur         verzamelen voor het Mini EK (categorie O13 t/m O19). Een mix toernooi met diverse rode draad spelen tussendoor.  Leuk                         om iets oranjes  mee te nemen zoals een pruik, oranje sokken of T-shirt!

13.30 uur         start het toernooi met activiteiten

16:30 uur         afsluiting


Aanmelden kan tot en met 8 juni via de oranjepagina voor Meervogels’33 via de KNVB

Nog geen lid? Schrijf je in bij het programma waar je meeste vrienden en vriendinnen aan meedoen!

https://www.knvb.nl/oranjefestival/ouders

 Aanmelden ochtendprogramma leeftijd mini’s tm 011https://www.knvb.nl/toernooi/meervogels31/1302

 Aanmelden middagprogramma leeftijd 013 tm 019:https://www.knvb.nl/toernooi/meervogels31/1299 


Boschweg 17
1921 AP AKERSLOOT
0251-313930