Vitesse’22 bindt ook Spartanen aan de zegekar

(Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Vitesse heeft afgelopen zondag ook de vierde competitiewedstrijd winnend afgesloten. Met een 3-0 nederlaag werd Spartanen teruggestuurd naar Wognum. De thuisploeg was vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij en had veelvuldig de bal. Rik Beentjes was in de eerste helft zijn tegenstander op de rechterflank menigmaal de baas, maar zijn voorzetten konden helaas niet tot een doelpunt gepromoveerd worden. Jort Kaandorp was het dichts bij een treffer, maar zijn schot in de verre hoek werd door de keeper van Spartanen met de punt van zijn schoen knap tot corner verwerkt.

door Henny Reijnders

Na tien minuten in de tweede helft kon de Vitesse-aanhang wel juichen. Rik Beentjes werd op rechts aangespeeld, kapte zijn tegenstander fraai uit en schoof de bal langs de keeper in het doel. En vier minuten later lag de tweede treffer achter de keeper. Jort Kaandorp ontweek de buitenspelval, maar liet de bal voor zijn voeten wegtikken door de keeper. De rebound was echter voor uitblinker Rik Beentjes die zijn tweede treffer in de touwen schoot.
De wedstrijd werd kort hierna door Vitesse in het slot gegooid. Een strak genomen corner van Ron Scheffer werd door Milo Cremers in de touwen gekopt en hiermee bracht hij de derde treffer op het scorebord.
Spartanen kon hier weinig tegenoverstellen. De achterhoedespelers bestaande uit Robin Stam, Jasper Rutgers, Milo Cremers en Joris Veldt, gaven deze middag niets weg. Spartanen kreeg in de wedstrijd slechts één echte kans. Keeper Tom Laan hield echter met een knappe redding zijn doel deze middag schoon.
Vitesse was tevreden met 3-0 en dit gaf de mogelijkheid voor de trainers Pim Touber en Arjan de Zeeuw om enkele wissels toe te passen. Zodoende kon Sil Jonker zijn competitiedebuut voor Vitesse te maken.

Volgende week is Vitesse vrij en over twee weken ontvangt Vitesse JVC uit Julianadorp.