Ga mee op Wijksafari in Bakkum

Uit
Deelnemers brengen tijdens de wijksafari een bezoek aan een groene tuin.
Deelnemers brengen tijdens de wijksafari een bezoek aan een groene tuin. (Foto: aangeleverd)

BAKKUM - Wat heeft uw tuin met het klimaat te maken? En met uw gezondheid? Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering.

Weet u dat een groene tuin goed is voor uw gezondheid?

En weet u dat een groene tuin goed is voor uw gezondheid? In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk. Tot slot helpt u met een groene tuin ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egeltjes. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving. Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren.

Hoe richt je je tuin in zodat je heftige droogte en regen kunt doorstaan? Als je nieuwsgierig bent naar het antwoord, ga dan mee op wijksafari in de gemeente Castricum. De wijksafari, een wandeling langs de tuinen in de buurt, geeft u goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. 

De wandelingen duren ongeveer een uur en worden begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming. Er is ook een plantjesmarkt en u kunt een lezing bijwonen over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen en is er een apart kinderprogramma. Voor de gemeente Castricum wordt woensdag 7 oktober een Wijksafari gehouden in Bakkum-Zuid vanuit Basisschool Cunera aan de Vondelstraat 25. De wijksafari start om 13.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Voor het programma en opgave kunt u mailen naar info@degroenereiger.nl. Opgeven is verplicht.