Afsluiting expositie: Landartgroep Fenix zet Dorpstraat op stelten

Uit
Landartgroep Fenix Castricum.
Landartgroep Fenix Castricum. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september zet de Landartgroep Fenix Castricum op stelten. Tussen 14:00 en 15:00 uur paraderen een groep Reuzenvlinders op stelten over de Dorpsstraat. Dit spektakel vindt plaats in verband met cultuur rondom de afsluiting van de Dorpstraat.

Naast de reuzenvlinders kunnen kinderen meerijden op het ezelkarretje van Kaptein Rommel. Op de markt en het horecaplein is er een stop. Vandaar volgen de kinderen een speurtocht van dierensporen naar de Tuin van Kapitein Rommel. Op zaterdag 25 september is er een extra opening i.v.m. de afsluiting met activiteiten van de Landartgroep Fenix.

Een nieuwe activiteit in de Tuin is de muzikale audiotour “Onder de Sterren” van het Kunstenaarscollectief CAKtwo. Van 23 september tot 31 oktober 2021 is de Tuin van Kapitein Rommel 1 van 8 de locaties van deze audiotour bestaande uit sterren met tekst en muziek achter een QR-code. De ster nodigt je uit om de volledige sterrenroute te wandelen of fietsen en al de mooie locaties te bezoeken. Onder de Sterren is een reis langs verborgen plekken en magische tuinen. En kunt u nagenieten in de Tuin van Kapitein Rommel met een kop koffie of (kruiden)thee. De Tuin is open van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur.