Premie voor overstap naar kleine woning verlengd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Wie verhuist naar een kleinere sociale huurwoning kan tot en met 31 december 2022 aanspraak maken op een premie van 2700 euro. De regeling om doorstroming te bevorderen is verlengd. 

Den Haag - “De schaarste aan grote woningen is groot. Met deze premie zorgen we dat de grootte van onze betaalbare woningen beter aansluit bij de behoefte. De ervaring van het afgelopen jaar is dat de regeling mensen net iets eerder stimuleert om een grote woning te verlaten en naar een kleinere, passende woning te verhuizen”, zet wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn)  

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er nu vaak nog één of twee personen wonen. Veel mensen willen best verhuizen naar een kleinere woning die beter past bij hun levensfase. Bijvoorbeeld ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. Of ouderen die moeite krijgen met traplopen en liever gelijkvloers zouden wonen. Aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. 

De vergoeding is er voor huishoudens van maximaal drie personen die verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen in de regio Haaglanden. www.denhaag.nl/doorstroompremie