Startsein renovatie Plesmanduin tot wooncomplex

Algemeen
Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Het startsein voor de renovatie van het Monument Plesmanduin tot wooncomplex is vrijdag 9 juli symbolisch gegeven. Onder toeziend oog van de projectontwikkelaars, de bewonerscommissie en genodigden verrichtte wethouder Anne Mulder de officiële handeling. 

Den Haag - Het voormalige ministerie is een bijzonder Rijksmonument. Het wordt gerenoveerd en getransformeerd tot wooncomplex, met koopwoningen voor het duurdere segment. Ook komen er onder andere startershuurwoningen voor jonge professionals en huurappartementen voor expats.

Onderdeel van de transformatie van het Monument Plesmanduin in een volgende fase omvat ook nieuwbouw. De Saxofoon, het witte gebouw dat uit de jaren ’80 stamt, wordt gesloopt. Op deze plek komen 3 woongebouwen te staan. De nieuwbouw zal zich vormen naar de contouren van de bestaande omgeving.

Fase één, de oplevering van Monument Plesmanduin is naar verwachting begin 2023. 

Wethouder Anne Mulder: “Het is goed om te zien dat dit monument met zo’n rijke historie door herontwikkeling ook in de toekomst deel uit blijft maken van het maatschappelijk leven. Ik wens de mensen die hier straks komen wonen en werken en deel uit gaan maken van deze mooie buurt, veel geluk.”