De Wijs ontvangt vijfduizend euro voor nieuwe dierenambulance

Algemeen
De cheque wordt overhandigd.
De cheque wordt overhandigd. (Foto: bmfotografie)

De Stichting Dierenambulance de Wijs uit Den Haag heeft onlangs vijfduizend euro ontvangen. Het gaat om een eenmalige gift van de VriendenLoterij in het kader van de actie Clubs van de Week. Het geld komt goed van pas. 

“Dit is geweldig nieuws! We hebben geen vaste inkomsten, dus we moeten het voornamelijk hebben van donaties en gunsten. Dit jaar is één van onze ambulances afgekeurd. We moeten dus op zoek naar een nieuwe dierenambulance. Deze bijdrage is dus meer dan welkom”, jubelt Latoya Paludanus van Stichting Dierenambulance de Wijs.
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. In 2021 heeft de VriendenLoterij honderd clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’ benoemd. Zij krijgen ieder een bijdrage van vijfduizend euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.
Deelnemers van de VriendenLoterij kunnen voor een zelfgekozen organisatie meespelen. Minimaal veertig procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn.