Mobilitheek geopend op Sportcampus in Zuiderpark

Algemeen
Charles Crown test een speciale fiets samen met zorgwethouder Kavita Parbhudayal. Ze vindt dat iedereen in Den Haag volwaardig mee moet kunnen doen.
Charles Crown test een speciale fiets samen met zorgwethouder Kavita Parbhudayal. Ze vindt dat iedereen in Den Haag volwaardig mee moet kunnen doen. (Foto: Joris den Blaauwen)

Wethouder Kavita Parbhudayal heeft op de Sportcampus in het Zuiderpark een uitleen van sporthulpmiddelen geopend. In de Mobilitheek kunnen mensen met een lichamelijke beperking zich vrijblijvend oriënteren en laten voorlichten.

Mensen met een lichamelijke beperking worden vaak inactiever, terwijl regelmatig bewegen juist een positieve invloed op de gezondheid heeft, de conditie verbetert en ook helpt om het aantal sociale contacten te vergroten. Daarom namen Basalt, het lectoraat Technologie voor Sport en Bewegen van de Haagse Hogeschool, Voorall, gemeente Den Haag en Kenniscentrum Sport & Bewegen het initiatief tot deze uitleen voor sporthulpmiddelen. De Mobilitheek is een aanvulling op het reeds bestaande ‘Beweegloket’. Naast advies over een passende beweegactiviteit, kan men nu ook hulpmiddelen uitproberen om tot een weloverwogen keuze te komen.

 ”Iedereen in Den Haag moet kunnen sporten en bewegen, ook Hagenaars met een beperking. Ook voor hen moet het mogelijk zijn om eerst een sport- of beweegactiviteit uit te proberen, om zo te ervaren wat bij je past. De Mobilitheek maakt dat mogelijk”, aldus sportwethouder Hilbert Bredemeijer. 

Afspraak maken

Mensen met een lichamelijke beperking uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland en het Westland kunnen terecht bij de Mobilitheek door een afspraak te maken op www.mobilitheek.nl. Daarna volgt een adviesgesprek. Aansluitend worden de hulpmiddelen getest en aangepast. Het sporthulpmiddel kan vervolgens enige tijd geleend worden om uit te proberen, ook als dat bij een sportvereniging is.