Laatste donatie Westlandse Flinke Jongens voor Haagse BedtimeStories

Algemeen
De cheque wordt overhandigd aan Guusje Eijbers.
De cheque wordt overhandigd aan Guusje Eijbers. (Foto: pr)

Het inmiddels gestopte speciaalbier merk Flinke Jongens, deed onlangs hun laatste donatie. BedtimeStories uit Den Haag ontving een cheque met 635 euro. Zij gaan met deze donatie het woonzorgcentrum Quintus verrassen met een aantal voorstellingen.


Flinke Jongens was tot de zomer van 2021 een Westlandse brouwerij voor speciaal bier zonder winstoogmerk. Alle opbrengsten vonden hun weg naar goede doelen, vaak met een persoonlijk verhaal. Zo ook deze keer. BedtimeStories organiseert huiskamertheater speciaal gericht op kwetsbaren en ouderen met somatische en/of psychogeriatrische aandoeningen. Een programma vol nostalgie, liedjes en poëzie gebaseerd op de Nederlandse literatuur. Daarnaast verzorgen ze Theater op locatie voor zorginstellingen, zorgcentra en ziekenhuizen.

Veel impact

Hagenees Wouter kwam met het idee om de laatste donatie aan BedtimeStories te doen. “Ik kende de mannen van Flinke Jongens via vrienden. Zo kwam op een moment de vraag voorbij welke goede doelen ze konden steunen, waar een goed verhaal aan zat. Mijn moeder - ze is vorig jaar helaas overleden aan Alzheimer - heeft zelf mogen genieten van BedtimeStories, in de tijd dat ze in Loosduinen in woonzorgcentrum Quintus woonde. Dat was heel bijzonder, hoe iets kleins zo veel impact kan hebben. Zo opperde ik het idee om de laatste donatie naar deze club te brengen, ze geven kleur aan de dag van kwetsbaren’.

Blij 

De stichting is erg blij met deze gift. Guusje Eijbers startte in 2013 deze stichting. “Het is altijd erg welkom om donaties te ontvangen, maar als er zo’n persoonlijk verhaal achter schuilgaat, dan is dat extra bijzonder”, aldus oprichtster Eijbers. “Het geeft aan dat we als stichting écht het verschil maken voor mensen als Wouter zijn moeder. Het feit dat hij dit zich jaren later nog herinnert, geeft aan dat we bijzondere herinneringen maken. Dat is precies waar we voor bezig zijn’. Wil je meer weten over de activiteiten van de stichting BedtimeStories? Bekijk dan vooral hun website; www.bedtimestories.nl