(Foto: KopGroep Bobliotheken)

Kunstlezing over Rembrandt

DEN HELDER - Het is 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend houdt daarom donderdagavond 28 februari een lezing in School 7 over 's lands bekendste schilder. Aanvang 19.30 uur in de bibliotheek aan Keizersgracht 94 in Den Helder.

Tal van musea grijpen 2019 aan om Rembrandt en zijn kunst voor het voetlicht te brengen. Het Rijksmuseum toont alle werken van Rembrandt die het in de collectie heeft op een overzichtelijke expositie. Niet alleen de schilderijen, maar ook de tekeningen en prenten. Het Mauritshuis hangt zijn achttien schilderijen van Rembrandt eveneens in één tentoonstelling op en De Lakenhal komt met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Niet alleen het vakmanschap van de meester, maar ook diens ontwikkeling, keuzes en stijl komen op deze wijze optimaal tot hun recht.

Hoe komt het dat Rembrandts roem tot deze hoogte is gestegen? Tijdens deze lezing krijgt het publiek een helder overzicht van Rembrandts opleiding en zijn vroege stijl, van de portretten die hij maakte en van de beroemde werken, zoals de 'Nachtwacht', de 'Honderdguldenprent' en de 'Staalmeesters'. Een kaartje kost € 7,- ledenkorting € 1,50 inclusief koffie of thee. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Meer berichten