Excursie naar het Balgzand.
Excursie naar het Balgzand. ((Foto: John Stuart))

Vogelexcursie tijdens broedtijd op Balgzand

DEN HELDER - Ga deze maand eens mee met een vogelexcursie op het Balgzand. Een unieke kans want het gebied is doorgaans afgesloten voor publiek. En nu is het broedseizoen begonnen, dat maakt het nog interessanter om deze keer mee te gaan. Je bent zaterdag 13 april welkom bij Informatiepunt 't Kuitje dat dan geopend. Koffie en thee staan klaar voor de deelnemers

Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de excursie en wijst je op de verschillende broedvogels. Soorten als tureluur, kluut en visdief broeden hier vrijwel ieder jaar. Verder ook lepelaars en noordse sterns. Daarnaast zijn er nog steeds trekvogels te zien, zoals de rosse grutto, kanoet en bonte strandloper.

In samenspraak met de deelnemers wordt er gewandeld of gefietst vanaf het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn fietsen aanwezig. De afstand heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een prachtige excursie. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.

De vogelexcursie vindt zaterdag 13 april plaats van 12.00 tot 14.00 uur en gaat van start bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Graag vooraf reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Meer berichten