Stap op de fiets voor 'Fiets en Geniet'.
Stap op de fiets voor 'Fiets en Geniet'. ((Foto: aangeleverd))

'Fiets en Geniet'

DEN HELDER - Liefhebbers van fietsen, kunnen dat doen in de seniorengroep 55-plus van RTV Toon Jacobs. Vanaf dinsdag 23 april gaat het vijfde seizoen van 'Fiets en Geniet' van start. Doel hiervan is om meer ouderen gezamenlijk op de fiets te krijgen door regelmatig (om de week) een aantrekkelijke fietstocht te organiseren onder leiding van ervaren voorrijders. Alle typen fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bikes.

Van dinsdag 23 april tot en met dinsdag 24 september wordt er om de week op de dinsdagmiddag een toertocht gefietst, met afstanden tussen de 30 en 45 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt op omstreeks 15 kilometer per uur, maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de langzaamste rijder(s). Samen uit, samen thuis! Start en einde van de tocht is bij het clubgebouw van de RTV Toon Jacobs op sportpark Quelderduyn (tegenover de grote sporthal).

De start is om 13.00 uur en gedurende de tocht wordt een koffie- en theestop gehouden in een horecagelegenheid. Uiterlijk 17.00 uur eindigen de deelnemers weer bij het clubgebouw. De kosten per fietstocht zijn € 2,50. Hiervoor krijgt men bij terugkomst een gratis kopje koffie of thee met cake. De consumptie in de horecagelegenheid onderweg is voor eigen rekening. Op veler verzoek is er dit jaar ook weer een Texeltocht op 27 dinsdag augustus. Aanvang 8.30 uur, kosten met inbegrip van overtocht: € 10, -. Afstand is 50 kilometer. Hiervoor moet men zich van tevoren opgeven.

Zin om mee te fietsen? Dan is men dinsdag 23 april welkom vanaf 12.30 uur of op een van de andere dinsdagmiddagen. Vooraf opgeven is niet nodig. Kijk voor meer informatie over het programma op www.rtvtoonjacobs.nl/fiets-geniet of neem contact met Kees Winter, tel. 06-21524673 of Willem Ruijsestein, tel. 0223-634299.

Meer berichten