Open huis afscheidshuis De Vlindertuin

Partnerbijdrage

DEN HELDER - Heeft u ons afscheidshuis weleens gezien? Bent u benieuwd hoe het er van binnen uitziet? U bent van harte welkom tijdens het open huis van Afscheidshuis de Vlindertuin, zowel in Julianadorp als Den Helder op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 15.00 uur.        

Partnerbijdrage dossier

Een passend afscheid is voor ieder mens anders. Wij en al onze faciliteiten zijn dan ook gericht op een persoonlijke uitvaart. Wij geloven in vernieuwing, zonder tradities en etiquette uit het oog te verliezen. De dorpse gemoedelijkheid kennen wij als geen ander en we zouden nergens anders willen werken. Wij houden van het aanschuiven in de keuken, een praatje maken op straat en oprechte aandacht voor elkaar. Door deze persoonlijke manier van werken voelen we ons dan ook meer dan thuis als uitvaartverzorger in Julianadorp en Den Helder.

Tijdens het open huis kunt u op u gemak, los van een emotionele sfeer, rustig kennis maken met alles wat met een uitvaart te maken heeft en rond kijken in alle werkruimten en de appartementen. In de verzorgingsruimte kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden om zelf te helpen bij de verzorging van de dierbare en over de voordelen van thanatopraxie (lichte balseming). In de werkruimten wordt gewerkt aan een prachtig rouwstuk en het vullen van een as sieraad. Tevens is er een "Before I Die Wall" opgesteld, waarop bezoekers een activiteit kunnen schrijven die zij nog heel graag voor het overlijden willen doen. Voor de kinderen ligt er een vlinder knutselplaat van "Kunst van herinnering" klaar die zij kunnen maken terwijl de (groot)ouders nog even kunnen napraten tijdens een kopje koffie met wat lekkers.

Ook kunt u buiten kijken naar de statige rouwauto. Op deze wijze probeert afscheidshuis de Vlindertuin u kennis te laten maken met alle mogelijkheden rondom het afscheid nemen van een geliefde. Een mooi gebaar. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen rondom overlijden en afscheid, zodat u daarna weet dat er ook bij u in de buurt ruimte is voor troost. Letterlijk maar ook figuurlijk. Door onze betrokkenheid voelen wij als mens met u mee, want een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Vooral de extreme verschillen in tarieven zijn vaak onbekend. Wij geven graag nadere uitleg waarom de Vlindertuin anders werkt en daardoor goedkoper is. Graag tot ziens tijdens het open huis op zaterdag 15 juni.