Dwerginktvis in aquarium van Natuurinfocentrum Balgzand.
Dwerginktvis in aquarium van Natuurinfocentrum Balgzand. ((Foto: Joke Booij-Snoek))

Wadexcursies op Balgzand

DEN HELDER - Het wad is in augustus ook nog een bijzonder gebied om kennis mee te maken. Op 3, 4, 17 augustus organiseert de Waddenvereniging werkgroep Den Helder wadexcursies.

Wadgidsen laten deelnemers kennismaken met de verschillende plantensoorten, zoals zeekraal, zoutmelde, zeealsem, schorrezoutgras. Ook het bodemleven komt aan de beurt. Bekijk een wadpier of een zandzager. Kijk hoe een platte gaper zich weer in de bodem ingraaft. Met garnalennetjes wordt in het waddenwater gevist naar garnalen en visjes. Op de wadbodem zijn veel vogelsporen te vinden. Kinderen kunnen daar een gipsafdruk van maken.

Wulken

De wadexcursies starten vanuit het natuurinfocentrum Balgzand, 't Kuitje. Op 3 augustus is dat om 15.00 uur, op 4 augustus om 15.30 uur en 17 augustus om 14.30 uur. In het Natuurinfocentrum zijn aquaria waarin onder andere stekelroggen, dwerginktvis, helmkrab en heremietkreeften in wulken te zien zijn.

Toegang Natuurcentrum is gratis. Kosten excursie € 5,00 per volwassene en kinderen t/m12 jaar € 3,50. Koffie/thee/limonade is bij de prijs inbegrepen. Het Natuurinfocentrum is te vinden aan de Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Telefoon: 0223-635862 (alleen tijdens openstelling) Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl.

Meer berichten