Speuren naar kriebelbeestjes.
Speuren naar kriebelbeestjes. ((Foto: aangeleverd))

Speuren naar verborgen beestjes

CALLANTSOOG - In de natuur van het Zwanenwater leven een heleboel kleine en bijzondere kriebelbeestjes. Je ziet ze soms niet, maar ze zijn er wel! Zondag 4 augustus wordt van 13.30 tot 15.30 uur een excursie voor kinderen in het Zwanenwater uitgezet.

Samen met de boswachter ga je naar ze speuren op allerlei plekken. In het duin, het bos of onder water. Je leert van alles over de beestjes. Bijvoorbeeld waarom het er zo veel zijn, wat ze eten en door wie ze worden opgegeten. Verstopt in de duinen van het Zwanenwater ligt een super grote stuifkuil. Tijdens deze excursie is er ook tijd om hier even lekker uit te razen!

Praktisch

De excursie is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een ouder of voogd. Tickets voorafgaand aan de excursie via www.nm.nl/agenda-callantsoog. De kosten bedragen 4 euro voor kinderen die lid zijn van OERRR. Niet leden betalen 7 euro. Het startpunt is de parkeerplaats Zwanenwater, aan de Zuidschinkeldijk 3a, Callantsoog.

Meer berichten