Racing Aeolus in Den Helder.
Racing Aeolus in Den Helder. ((Foto: aangeleverd))

Racing Aeolus Den Helder

DEN HELDER - Negen Nederlandse en internationale teams bewijzen voor de twaalfde keer dat ze met hun hypermoderne voertuigen de tegenwind vóór zich kunnen laten werken. Dat doen zij op de Helderse zeedijk tijdens het jaarlijkse Racing Aeolus Den Helder, één van de vier grootste duurzaamheidsraces ter wereld.

Dit jaar racen twee nieuwe teams mee om de Racing Aeolus cup. Het team van Inholland Alkmaar rijdt dit jaar na een periode van afwezigheid ook weer mee. De wereldrecordhouders uit Canada zijn ook weer te vinden op de dijk. Ze zeggen dat er naast de meeste zonuren in Nederland- nergens zoveel wind waait als in Den Helder. Gelukkig maar, want dat is precies wat de teams uit Turkije, Canada, Duitsland, Denemarken, Engeland en Nederland nodig hebben.

De race & parcours

De races worden geregen van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus. Woensdag 21 augustus is een oefendag. Het parcours loopt over de 5,3 km lange Zeedijk. Over een afstand van 500 meter wordt de snelheid gemeten van de windkar (Vcar). Tevens wordt een gemiddelde windsnelheid tijdens de race op de Dijk gemeten (Vws). De ratio van Vcar/Vws laat zien hoe efficiënt de windkar vooruit gaat tegen de wind in. Langs het parcours komen ook schermen te staan waar de live tijden op binnen komen.

Rond de race

De meeste teams komen rond 20 augustus aan in Den Helder waar zij in Hotel Den Helder aan het klussen zijn aan de auto's. Dit is vrij toegankelijk om te bekijken en vragen te stellen aan de studenten. Nieuw dit jaar is op zaterdag 24 augustus de Rabobank WindWheeler Arena waar speciaal voor de kids een knutselhoek wordt opgezet waar ze een eigen mini windkar kunnen bouwen en deze ook kunnen laten rijden. Ook zal dit jaar de dragrace plaatsvinden waar 2 auto's over 100 meter tegen elkaar racen. Spektakel gegarandeerd!

Informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op de Engelstalige website www.racingaeolus.online Tevens is het evenement te volgen op Facebook, Twitter en Instagram

Meer berichten