Over de hele wereld wordt Roal Dahl's verjaardag gevierd.
Over de hele wereld wordt Roal Dahl's verjaardag gevierd. ((Foto: aangeleverd))

Meezingen in School 7

DEN HELDER - Zangeres Evelien van Leeuwen zingt elke tweede dinsdag van de maand een uur Nederlandstalige liedjes rondom een bepaald thema in School 7. De eerste meezingmiddag na de zomervakantie is dinsdag 10 september en heeft als toepasselijke titel: 'De zomer voorbij!' Uiteraard staat Gerard Cox op het programma met zijn overbekende liedje: 'Het is weer voorbij die mooie zomer!' De meezingmiddag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. De toegang is dinsdag 10 september gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Roald Dahl werd 13 september 1916 geboren. Over de hele wereld wordt zijn verjaardag gevierd. En KopGroep doe mee, want Dahl is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan 25 boeken. Die zijn verfilmd en bekroond en ze worden nog steeds door kinderen over de hele wereld gelezen. In School 7 en bibliotheek Julianadorp wordt zijn verjaardag gevierd op woensdagmiddag 11 september. Om 15.00 uur wordt er voorgelezen en daarna gaan de kinderen knutselen. Toegang gratis.

Kinderen leren programmeren

Zaterdagmorgen 14 september is er een CoderDojo in School 7. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar tussen 10.30 en 12.30 uur onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken. CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

School 7 is gevestigd aan de Keizersgracht 94. Graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Meer berichten