Helderse Vallei in teken van egelweekend.
Helderse Vallei in teken van egelweekend. ((Foto: aangeleverd))

Egeldag in Helderse Vallei

DEN HELDER - Veel mensen vinden ze aandoenlijk, want ondanks hun stekels hebben egels met hun kleine snoetjes een lieve uitstraling. Daarom organiseert de Zoogdiervereniging elk jaar in september een egelweekend. Natuurlijk doet ook De Helderse Vallei daaraan mee met een Egeldag op zondag!

Op 14 en 15 september vindt het 'Egelweekend 2019' plaats. Tijdens dit weekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels in de tuin door te geven. Door deze waarnemingen en die van eerdere jaren ontstaat er een aardig beeld van de verspreiding van egels in Nederland. Waar komen ze voor en waar worden ze niet gemeld? Het doorgeven van egels kan via de website https://www.tuintelling.nl/evenementen/spinnentelling-2017.

Welzijn

Egels zijn nachtdieren. Na een hele dag slapen komt de egel 's nachts uit zijn schuilplaats om op zoek te gaan naar voedsel. Hij eet voornamelijk slakken, regenwormen, rupsen, duizendpoten en vlinders. Wie meer wil weten over egels, kan zondag 15 september tussen 11.00 en 16.00 uur terecht bij De Helderse Vallei. Medewerkers van Vogelasiel De Paddestoel zijn bij De Helderse Vallei aanwezig om alle vragen over de opvang van egels te beantwoorden. Het Vogelasiel zelf is niet geopend en er zullen geen levende egels te zien zijn, vanwege het welzijn van de dieren.

Egelhuis

Ontdek tijdens de Egeldag ook wat je moet doen om egels in je tuin te laten overwinteren en haal de gratis beschrijving waarmee je thuis een egelhuis kunt maken. In de winkel zijn vanwege de Egeldag allerlei egelproducten te koop.

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.
 

Meer berichten