Kom nog één keer naar het wad dit seizoen..
Kom nog één keer naar het wad dit seizoen.. ((Foto: aangeleverd))

Laatste wadexcursie van dit seizoen

DEN HELDER - De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Planten zijn uitgebloeid. De schorren vertonen een prachtige kleurenpracht in vele gradaties rood. De dieren trekken zich wat verder in de bodem terug. Vele vogelsoorten maken zich op om naar warmere streken te vliegen.

De vele vogels laten pootafdrukken achter op het wad. Kinderen kunnen daar een gipsafdruk van maken. Zaterdag 28 september organiseert de Waddenvereniging, werkgroep Den Helder, de laatste wadexcursie van dit jaar. Ook nog even genieten van het Werelderfgoed, kom dan 28 september naar het Natuurinformatiecentrum Balgzand, 't Kuitje. De excursie start om 13.00 uur.

Ook degenen die niet het wad opgaan, zijn van harte welkom. In het Natuurinfocentrum kan ook worden kennis gemaakt met de waddennatuur. In de aquaria zwemmen verschillende vissoorten, waaronder de stekelrog. Ook een aantal heremietkreeften is te bewonderen. Koffie, thee en limonade staat klaar. Kosten: € 5,00 p/p, kinderen tot en met 12 jaar € 3,50 p/k. Toegang Natuurinfocentrum is gratis. Het adres is Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Telefoon: 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie bel 0223-635340 en www.kuitje-balgzand.nl.

Meer berichten