Slakken zoeken bij Helderse Vallei
Slakken zoeken bij Helderse Vallei ((Foto: aangeleverd))

Slakken zoeken bij De Helderse Vallei

DEN HELDER - Wat glinstert daar op de stoep? Het is een slakkenspoor. Wist je dat er heel veel verschillende soorten slakken zijn? Ontdek van alles over slakken bij De Helderse Vallei!

Dinsdag 24 en donderdag 26 september kun je tussen 15.00 en 16.00 uur op het terrein van De Helderse Vallei op zoek naar slakken. Aan de hand van diverse opdrachten kun je ontdekken wat deze dieren zo bijzonder maakt. De activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor het deelnemen aan de slakken zoekactiviteit wordt € 1 per kind gevraagd. Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Peutermoment

Voor peuters tussen 2 en 4 jaar organiseert De Helderse Vallei maandelijks een Peutermoment op de kinderboerderij! Woensdag 25 september is het weer zover. Dan kunnen peuters met een ouder/verzorger tussen 10.30 en 11.30 uur meedoen met dit gezellige uurtje dat speciaal voor hen georganiseerd wordt. Aan het begin van de activiteit wordt een verhaal voorgelezen. Daarna gaan de peuters op bezoek bij de dieren op de kinderboerderij. Ze maken kennis met de diverse dieren, nemen een kijkje in hun stallen en hokken en vegen de vloer van de dieren. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en te voeren.

Opgeven voor het Peutermoment kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De activiteit kost € 1,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is noodzakelijk.

Meer berichten