Vogelzwerm Balgzand.
Vogelzwerm Balgzand. ((Foto: Leo Hofland))

Wintergasten op Balgzand?

DEN HELDER - In het winterhalfjaar zitten er grote groepen vogels op Balgzand. Zij vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Veel van de vogels die hier leven hebben relatief lange poten en worden daarom 'steltlopers' genoemd.

Deze wintergasten zelf bekijken? Ga dan mee op zaterdag 5 oktober van 12.00 tot 14.00 uur met de vogelexcursie van Landschap Noord-Holland. Deelnemers kunnen kleine steltlopers zoals kanoet en bonte strandloper in grote aantallen verwachten. Maar ook grotere soorten zoals wulp en scholekster. Ook zijn er verschillende soorten eenden te zien en natuurlijk roofvogels op zoek naar een prooi. Wie een eigen verrekijker heeft, wordt verzocht deze mee te nemen voor nog meer kijkplezier. Er is een telescoop beschikbaar.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien.
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Zin om mee te gaan? Vanaf heden aanmelden is mogelijk. Het vertrekpunt is Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten: Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten