Wim Anker.
Wim Anker. ((Foto: Niels Westra))

Wim Anker in het Vikingschip

WIERINGERMEER - Lions Wieringermeer e.o. is er in geslaagd Wim Anker naar Den Oever te laten komen. Wie kent niet het advocatenduo 'Anker & Anker'? Erg gelijkende tweelingbroers die zich met strafrecht bezighouden.

Zelf vinden Wim en Hans de boeiendste zaken de grensverleggende zaken en proefprocessen die leiden tot nieuwe jurisprudentie. Bijvoorbeeld de zaak waarbij de Hoge Raad besliste dat de radarapparatuur in Nederland een foutmarge heeft van 3%, waardoor tegenwoordig alle bekeuringen worden gematigd.

De presentaties van dit advocatenduo worden verzorgd door de flamboyante Wim Anker. Hij gaat tijdens een verre van standaard presentatie onder meer in op de vooroordelen die bestaan ten aanzien van het beroep strafpleiter, hoe snel een brave burger een crimineel kan worden en er wordt niet geschroomd schokkende en confronterende voorbeelden uit de praktijk te noemen. Maar... soms kan hij het niet laten zijn voorliefde voor Sc Heerenveen te laten doorschemeren.

Kortom: een presentatie waarbij de toehoorder het gevoel heeft in de rechtszaal aanwezig te zijn. Gedurende het 'pleidooi' zit men ongetwijfeld op het puntje van de stoel en om huiswaarts terug te keren met een volledig andere kijk op het vak van strafrechtadvocaat.

De avond vindt plaats op 17 oktober a.s. in de Robbenoordstraat 11a te Den Oever en staat open voor belangstellenden uit de regio. Inloop vanaf 19.30 uur Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt 10,-- p.p. Kaarten reserveren (om verzekerd te zijn van een plaats) via wieringermeer@lions.nl of aan de zaal.

Meer berichten