Kiters haalden veel geld op voor de Hartstichting.
Kiters haalden veel geld op voor de Hartstichting. ((Foto: Celine van Amstel))

Recordbedrag voor Hartstichting tijdens Hoek tot Helder

DEN HELDER - Op het strand van Den Helder is vorig weekend maar liefst 375.524 euro voor de Hartstichting opgehaald tijdens de derde editie van Hoek tot Helder.

258 (inter)nationale kiters hebben zich ingezet om dit recordbedrag bij elkaar te kiten door een immense tocht van 130 kilometer langs de Nederlandse kust af te leggen. Onder deze kiters deden ook sportfanaten Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert mee. Recruitmentspecialist YoungCapital was dit jaar hoofdsponsor van de 'tocht der tochten'.

Ruwe Noordzee

"Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd", zegt organisator Martijn van Dijk. Na zo'n tien uur behaalden de eerste kiters de finish, na de ruwe Noordzee via de stranden van Scheveningen, Noordwijk, IJmuiden, Camperduin en Den Helder getrotseerd te hebben. Ruud Nobbenhuis is een van de deelnemers die al twee keer eerder heeft meegedaan, maar dit jaar voor het eerst is gefinisht: "Eindelijk de finish gehaald! Man, wat een dag was het. Ik ben nu helemaal gesloopt en heb een enorme spierpijn."

Gevecht

Alle deelnemers hebben hard getraind om het gevecht met de elementen aan te kunnen gaan voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. In Nederland leven zo'n 1,4 miljoen mensen met hart- en vaatziekten, waarvan zo'n 100.000 onder de 35 jaar. "Het is nu al het derde jaar dat we het evenement organiseren met Stichting Kite 4 Charity. Dat we met zijn allen zo'n onbeschrijfelijk groot bedrag hebben kunnen ophalen voor de Hartstichting, is fantastisch!"

Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl.

Meer berichten