Iedereen heeft dagelijks met water te maken.
Iedereen heeft dagelijks met water te maken. ((Foto: aangeleverd))

Duurzaam Doen in De Helderse Vallei

DEN HELDER - Dag van de Duurzaamheid staat 10 oktober op de agenda. Daarom kunnen belangstellenden die week bij De Helderse Vallei aan de slag met het thema Duurzaamheid.

Dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 oktober kan tussen 15.00 en 16.00 uur duurzaam worden gedaan.. Door het doen van allerlei proefjes kan van alles over energie worden ontdekt. Ontwerp een eigen mini windmolen, probeer of een lampje kan branden met een citroen, bouw een flessenraket en knutsel een eigen duurzaam huisje. Opgeven voor deze activiteit kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar en kost € 2,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is wenselijk.

Water

Iedereen heeft er dagelijks mee te maken: Er zit een interessante wereld van activiteiten achter het rioolwater dat elk huis verlaat. Ga daarom op zaterdag 12 oktober met De Helderse Vallei mee naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Den Helder en ontdek het zelf! Normaal gesproken blijven de deuren in het weekend gesloten, maar speciaal voor bezoekers van De Helderse Vallei is dit bezoek mogelijk. Verzamelen om 10.00 uur voor de deur van de zuiveringscentrale aan de Oostoeverweg 70 in Den Helder. Het bezoek duurt tot ongeveer 11.30 uur. Er is een apart programma voor kinderen en voor volwassenen. Als een ouder/begeleider samen met een kind komt, doet de ouder/begeleider mee met het programma voor volwassenen en het kind met het programma voor kinderen.

Deelname

Deelname aan dit bezoek is gratis en mogelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger, ter plaatse gaan zij mee met een begeleider van HHNK voor een kinderprogramma. Begeleiders gaan met eigen vervoer naar Oostoeverweg 70. Vooraf aanmelden is verplicht en niet vrijblijvend en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.
De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl. Facebook, Twitter De Helderse Vallei, Instagram. info@deheldersevallei.nl www.deheldersevallei.nl

 

Meer berichten