Mariëndal.
Mariëndal. ((Foto: Johan Stuart))

Expeditie op laarzen door Mariëndal

DEN HELDER - Een groot stuk bollenland werd ruim tien jaar geleden teruggegeven aan de natuur. Nu is het prachtige, ongerepte struinnatuur met kraakhelder water en een rijkdom aan planten en vogels. Een kudde Schotse Hooglanders begraast dit gebied het hele jaar. Het sterke ras is met zijn dikke vacht goed uitgerust tegen wind, regen en kou. Zijn rustige karakter maakt dat het een geschikte bewoner is van natuurgebieden waar ook wandelaars komen.

Een zwerftocht zorgt voor een echte beleving in dit gebied. Die kans krijgen deelnemers donderdag 10 oktober vanaf 9.30 uur. In het gebied zijn geen paden, dus samen met de gids van Landschap Noord-Holland wordt dwars door het gebied gestruind. Nu het herfst is, zijn laarzen geen overbodige luxe. Dit seizoen brengt veel moois, waaronder de vele trekvogels. Rotganzen, grauwe ganzen, watersnippen en scholeksters worden dagelijks gezien. Dankzij de laarzen kunnen belangstellenden gemakkelijk op de beste plekken komen waar onder andere eenden en steltlopers te zien zijn.

Wanneer: donderdag 10 oktober van 09.30 tot 12.00 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,00 en donateurs € 4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/expeditie-op-laarzen-door-mariendal-bij-den-helder

Meer berichten