W Nationaal MS Fonds?
W Nationaal MS Fonds? ((Foto: aangeleverd))

MS Collecteweek: collectanten gezocht in Den Helder

DEN HELDER - Tot en met 23 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose. Voor Den Helder worden nog collectanten gezocht.

Samen sterker

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oog klachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. Over de ziekte MS is nog veel onbekend.

Geld hard nodig

Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. Laat mensen met MS niet aan hun lot over. Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, zijn we op zoek naar nieuwe collectanten in Den Helder. Een avondje collecteren kost maar twee uur van je tijd. Collectecoördinator Dani Boelen is fanatiek: "Het liefste wil ik zoveel collectanten, dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Den Helder gul geven."

Aanmelden

Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie en meld je snel aan. Aanmelden kan ook bij Dani Boelen, per mail op danib2019@outlook.com of telefonisch op 06-21923992. Samen staan we sterker tegen MS.

Meer berichten